توصيه هاي بهداشتي

بازدید: 3044

  توصيه هاي بهداشتي هنگام سفر      

 

رعایت نکات بهداشتی در همه حال لازم است اما دلیل این که ما برای سفر کردن بر در نظر گرفتن بیشتر این نکات تاکید می‌کنیم کم شدن مقاومت بدن در سفر به‌واسطه کم‌خوابی، راه طولانی و خسته‌کننده، کمی استراحت، شرایط آب و هوایی متفاوت مقصد سفر و تهیه غذا از منابع مختلف در شهر‌هایی بجز محل زندگی شماست.

* استفاده از غذاهای ناسالم و فاسد شده اصلی‌ترین علت مسمومیت در سفر است. بعضی‌ها ترجیح می‌دهند برای تغذیه در سفر، غذا را از محل زندگی‌شان ببرند که در این صورت این غذاها نباید از غذاهای فاسدشدنی مثل گوشت خام، تخم‌مرغ خام و فرآورده‌های لبنی باشند و اگر اصرار دارید آنها را حمل کنید باید از یخدان استفاده کنید.

* شما همیشه نمی‌توانید غذاهای مسموم را از طریق بو و مزه ناخوشایندشان تشخیص دهید و در برخی موارد این غذاها بو یا مزه بدی ندارند اما ممکن است باعث 24 ساعت مسمومیت و در مواردی حتی مرگ مصرف‌کننده شوند. به همین دلیل، غذاهایی که بیش از 3 روز در یخچال باقی مانده‌اند و غذاهای پخته شده‌ای که بیش از 2 ساعت در هوای معتدل یا بیش از یک ساعت در هوای گرم باقی مانده‌اند را مصرف نکنید.

* در صورتی که قصد استفاده از غذاهای کنسرو شده را دارید مراقب باشید که قوطی‌ها برآمده یا فرورفته نباشند و نشتی یا شکستگی نداشته باشند. قوطی کنسرو را پیش از بازکردن و مصرف، 20 دقیقه بجوشانید. از مصرف مواد غذایی سرخ کرده، سنگین و پرحجم هم خودداری کنید.

* در سفر باید از غذاهای آب‌پز با حجم کم استفاده شود. مصرف غذاهای حجیم، چرب و سنگین می‌تواند در طول سفر موجب تهوع و استفراغ مسافران شود، بنابراین بهتر است بیشتر از میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده گردد.



    نکات مورد نياز هنگام سفر با هواپيما

 

 


 مسافرین بمنظور انجام امور فرودگاهی باید به نحوی برنامه‌ریزی نمایند که در پروازهای داخلی حداقل دو ساعت (بمنظور انجام امور تشریفات گمرکی) و در پروازهای خارجی سه ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر باشند.

  1. مسافرین پیش از ورود به فرودگاه مندرجات داخل بلیط با آرم شرکت هواپیمائی که به منزله قرارداد بین شرکت‌ هواپیمائی و دارنده بلیط می‌باشد را حتماً مطالعه نمایند.
  2. همراه داشتن بلیط OK با آرم شرکت‌های هواپیمائی و کارت شناسائی معتبر در فرودگاه جهت ورود به سالن پذیرش مسافر و احراز هویت الزامی می‌باشد. مسافران عزیز دقت نمایند که کارت شناسایی خود را در داخل چمدان به قسمت بار تحویل ندهند.
  3. وزن بار مجاز به ازای هر مسافر ۲۰ کیلوگرم می‌باشد.
  4. حداکثر وزن هر بسته و چمدان نبایستی از ۲۵ کیلوگرم تجاوز نماید. بالاتر بودن وزن هر بسته از میزان مجاز، منتج به عدم پذیرش بار از سوی کانتر پذیرش و الزام تقسیم بار به بسته‌های سبک‌تر خواهد گردید.
  5. حداکثر ابعاد مجاز برای هر بسته جهت تحویل به قسمت بار در هواپیماهای متوسط ۱۹۰×۱۷۰ سانتی‌متر می‌باشد و لازم است مسافران در زمان بسته‌بندی بار خود، این مورد را مد نظر قرار دهند. جهت بارهای با ابعاد بزرگتر بایستی ارسال از طریق بارنامه صورت گیرد.
  6. مسافرین جهت جلوگیری از آسیب بارهای شکستنی خود لازم است نسبت به بسته‌بندی مناسب قبل از تحویل اقدام نمایند. شرکت‌های هواپیمایی، بارهایی که دارای بسته‌بندی مناسب نمی‌باشد را پذیرش نمی‌نمایند.
  7. لازم است مسافران در زمان تاخیر پرواز، آرامش خود را حفظ کرده و صبور باشند. ایجاد درگیری علاوه بر ایجاد فضای متشنج برای خانواده و سایر مسافران، ممکن است با عواقب ناخوشایندی از جمله جاماندن از پرواز و … همراه باشد. با توجه به اینکه فرودگاه مسئول تاخیرات پروازی نمی‌باشد، مسافران جهت کسب اطلاعات بیشتر باید به دفتر ترافیک شرکت هواپیمایی مربوطه مستقر در فرودگاه مراجعه نمایند.
  8. در صورت جاماندن مسافر از پروازهای چارتری، بلیط کنسل شده و هیچگونه وجهی به مسافر مسترد نمی‌گردد.
  9. به منظور سرعت بخشیدن به فرایند مسافرگیری و جلوگیری از بروز تاخیرات، لازم است مسافران حتی‌الامکان از به‌همراه داشتن وسایل اضافه و غیر ضروری به کابین هواپیما خودداری فرمایند. با توجه به ابعاد محفظه بار داخل کابین، حداکثر ابعاد مجاز برای هر بسته ۴۰×۳۰ سانتی‌متر و حداکثر وزن مجاز بار برای هر نفر ۷ کیلوگرم می‌باشد.
  10. حداکثر مبلغی که بابت مفقود شدن بار به مسافران تعلق می‌گیرد ۱۰۰ دلار است. لذا لازم است مسافران از قرار دادن اشیاء قیمتی و ارزشمند خود در چمدان جداً خودداری فرمایند. در خصوص اشیاء گمشده و خسارت وارده به بار مسافران در طول پروازها، فرودگاه هیچگونه مسئولیتی ندارد و لازم است مسافران جهت اعلام مفقودی یا خسارت وارده، به دفتر جامه‌دان شرکت هواپیمایی مربوطه مراجعه نمایند.
  11. لازم است مسافران حتی‌الامکان از به‌همراه داشتن مواد یخ‌زده و فاسدشدنی اجتناب نمایند تا در زمان بروز تاخیر در انجام پرواز، با مشکل روبه‌رو نگردند.
  12. به موجب ابلاغیه سازمان محیط‌زیست خروج مرجان، صدف و ماسه دریایی و مواردی از این قبیل در حد غیر متعارف که باعث آسیب به محیط زیست جزیره می‌شود، ممنوع می‌باشد.
  13. کشیدن سیگار در کلیه سالن‌های فرودگاه ممنوع می‌باشد.

 



 نکات بهداشتی هنگام سفر با هواپیما


 سفرهای هوایی با همه سهولتی که به سفر شما می دهند، می توانند بسیار دردسرساز باشند! این سفرها شما را به دنیای میکروب ها می برند و بدون آنکه فکرش را بکنید، ساعت ها در معرض آلودگی قرار می دهند.

  دستشویی هواپیما

آلوده ترین مکان در داخل کابین هواپیما سرویس بهداشتی آن است. در هر پرواز صدها نفر داخل یک فضای محدود قرار خواهند گرفت که مجبور هستند در مدت پرواز از دو یا سه دستشویی مشترک استفاده کنند که این مسئله باعث افزایش آلودگی خواهد بود. حالا فکر کنید که دو سه نفر از مسافران هواپیما هم مبتلا به بیماری های ویروسی مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگی باشند

از طرف دیگر، به دلیل کوچکی فضای سرویس بهداشتی هواپیما امکان رعایت برخی اصول بهداشتی توسط مسافران تا حدودی کم می شود. فضای محدود دستشویی باعث می شود که فرد نتواند به خوبی دست های خود را با آب و صابون بشوید بنابراین انواع وسیله هایی که همگی مجبور هستیم به آنها داخل این فضای محدود دست بزنیم دارای آلودگی زیادی خواهند بود. راه چاره چیست؟ استفاده از دستمال های مرطوب برای باز و بسته کردن در سرویس های بهداشتی، ضدعفونی مرتب دست با اسپری های مخصوص کیف و به خصوص قبل از خوردن غذا.

شرکت های هواپیمایی طبق قوانین عمومی IATA موظف به رعایت نکات بهداشتی داخل کابین هواپیما هستند، اما به دلیل کثرت کار و کمبود وقت شاید به خوبی این کار انجام نشده باشد. بنابراین با استفاده از یک دستمال مرطوب خودتان این اقدام را انجام دهید

   صندلی هواپیما

صندلی هواپیما در مقام دوم از نظر آلودگی و انتقال بیماری قرار دارد. ضدعفونی کردن این وسیله قبل از نشستن روی آن مهم ترین نکته رعایت بهداشت هنگام پرواز است که دو قسمت اصلی این صندلی یعنی دسته ها و سینی های مخصوص غذا مورد بسیار مهم هستند. شرکت های هواپیمایی طبق قوانین عمومی IATA  موظف به رعایت نکات بهداشتی داخل کابین هواپیما هستند، اما به دلیل کثرت کار و کمبود وقت شاید به خوبی این کار انجام نشده باشد بنابراین با استفاده از یک دستمال مرطوب خودتان این اقدام را انجام دهید

جز در مواقع ضروری به کتابچه ها و وسایل داخل سبد جلوی صندلی خود دست نزنید. این وسایل هنگام هر پرواز بارها مورد استفاده دیگران قرار گرفته و شما از سلامتی آنها آگاه نیستید به همین دلیل می تواند با سطح بالایی از آلودگی همراه باشند و این آلودگی را به بدن شما انتقال دهند.خطر ابتلای مسافران به بیماری هایی که از طریق هوا منتقل می شوند در طول سفرهای هوایی بسیار بیشتر از شرایط عادی است. سرخک، آنفلوآنزا و سرماخوردگی از شایع ترین این بیماری ها هستند که می توانند سفر شما را واقعا خراب کنند.

   پتو و بالش هواپیما

رتبه سوم انتقال آلودگی به بالش و پتو داخل هواپیما اختصاص دارد. البته طبق قوانین جدید هواپیمایی این گونه وسایل باید صرفا به صورت یکبار مصرف در اختیار مسافران قرار گیرد اما برخی از این شرکت ها قادر به تامین هزینه های این کار نیستند و شاید در خوش بینانه ترین حالت روزانه این تعویض را انجام دهند. بنابراین بیشترین مرکز تجمع ویروس خواهند بود چون طی یک روز این هواپیما شاید صدها مسافر را جابه جا کرده باشد.بهترین روش استفاده از پتو و بالش یکبار مصرف و اختصاصی شماست که باید نمونه های سفری آنها را در کیف دستی تان حمل کنید.

 


منو اصلي